16 Eylül 2014 Salı

Balkabagi Tatlisi

 
Malzemeler
. 500 gr balkagi
. 250 gr Seker
. 2.3 tane karanfil
. 1 Cay kasigi tarcin
. Yarim cay bardagi su
Hazirlanisi
* Kabaklarin kabuklari soyuyoruz ve dilimlere ayiririz
* Cukur ve genis bir tencerenin icerisine  kabak ,tarcin,karanfili koyuyoruz
* Sekeri ve suyu ilave edip ilk önce yüksek ateste ,sonra kisik ateste pisiriyoruz
* Kabaklar yumusayinca  tencereden cikartiyoruz
* Kalan serbetin altini yüksek isiya acip hafif koyulasincaya kadar kaynatiyoruz
* Kabagi servis yaparken koyulastirilmis serbetten kabaklarin üzerine gezdirelerek ceviz yada findikla servis yapariz
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevinc`in Dünyasi`na abone olarak her gün yenilenen iceriklerimizden haberdar olabilirsiniz!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...