Malzemeler
. 2 Su bardagi yesil mercimek
. 1,5 Su bardagi pilavlik bulgur
. 2 Yemek kasigi tereyagi
. tuz ve karabiber
Cok basit malzemesi az ve her evde bulunan bir tarifimiz, bizim ev halkina "basit birsey ne yapsam bugün" desem, hep bu pilavi isterler benden. Biz ailecek cok begeniyoruz umarim sizlerde begenirsiniz.
Hazirlanisi
Ilk önce yesil mercimegimizi kaynatiriz ve ilk kara suyunu dökeriz. Kaynar su ilave edip tekrar kaynamaya birakiriz. Daha sonra bulgurumuzu ilave ederiz ancak her ikisinin ayni esit sekilde pismesi icin mercimegimizi az pisiriyoruz. Tuzunu ekleriz ve suyu cekinceye kadar kisik ateste pisiririz. Tereyagini tavada cok az yakip, pilavin üstüne dökeriz ve demlenmeye birakiriz. Pilavimiz servise hazir.
Afiyet Olsun.
karnım tok olsa bile bu pilava dayanamam süper
YanıtlaSil