Malzemeler
. Yarim kilo Madimak
. 1 Yemek kasigi pilavlik bulgur. 1 Kase sarimsakli süzme yogurt
. 3 Bas kuru sogan
. 4 Dis sarimsak (2 dis yogurt icin - 2 diste kavrulan sos icin)
. Cemenli pastirma (ya da sucuk ve 2 Tatli kasigi cemen)
. 2 Yemek kasigi tereyagi cok az sivi yagi
. 1 Cay kasigi kimyon, tuz.
. 2 su bardagina yakin sicak su
Hazirlanisi
Madimagimiz kalin saplarindan ayrilir, ya bir bicak ya da satir
yardimiyla ince ince kiyilir. Kaynamakta olan
tuzlu suyun icine kiydigimiz madimak ve bulgur
konulur. Tencere kapagimizi yarim gelecek sekilde kapatiriz. Tavamiza 3 bas sogani küp küp dograriz ve hafif renk degisime
baslayinca pastirma ya da sucugumuzu, cemeni,kimyonu ilave ederiz.
Pastirmamizi hafif renk alincaya kadar kavururuz ; güzel kokular iceriye
sarinca pismekte olan madimagimizla bulustururuz. Alti kisik ateste 5 dk
daha pisiririz tatlar bir biriyle bulussun diye sonra ocaktan alip cok
az dinlenmeye birakiriz. Evet yöresel madimagimiz servise hazir.
Denemenizi tavsiye ederim, mükemmel bir lezzet.
Afiyet olsun :)
Not: Almanyada ki arkadaslar madimak yerine "Grünkohl" (hazir
kavonozlardakilerle) ayni sekilde yapabilirsiniz, cünkü ben Türkiye`den
madimak getiremedigim zamanlarda Grünkohl ile yapiyorum :))
ben bunu hep yapıyorum nefis... sizlerde deneyin açık ve net anlatıyosun yorumlarına bayıldım
YanıtlaSilCok tesekkür ederim Kadriye Hanim :) Begendiginize cok sevindim
YanıtlaSil