17 Mayıs 2014 Cumartesi

Bayatlamayan tuzlu kurabiye

Malzemeler

  • 250 gr margarin
  • 1 çay bardak ayçiçekyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 6 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • susam
  • 1 yumurta akı
  • 5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı üzüm sirkesi

  •  
    Hazirlanisi
    Oda sıcaklığında ki margarin, aycicek yağı, yoğurt ve diğer tüm malzemeler karıştırılır. Daha sonra bu karisima un ilave edilir. Hamurumuz 5 dk dinlendirilir sonra 3 esit parçaya bölünüp rulo haline getirilir. Yatay şekilde kesilir. İki ayrı kase alinir, birine yumurta akı diğerine ise susam koyulur ve küçük yatay kesilen hamurlarımızı önce yumurta akına sonra susama batırılır.  170 derecede ayarlanmis firinda pisirilmeye birakilir. Hafif pembeleşince fırından çıkartilir servis yapilir.

    Not: Bu kurabiyemiz oldukça dayanıklı ve artırımlı bir tariftir ve 1- 2 ay hava almayan cam kavonozumuzda muhafaza edilebilinir. Benim her zaman murfagimda hazir bulunur, her an ikramlıklarımın arasındadır, deneyebilirsiniz.
     

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Sevinc`in Dünyasi`na abone olarak her gün yenilenen iceriklerimizden haberdar olabilirsiniz!

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...