Hazirlanisi
Oda sıcaklığında ki margarin, aycicek yağı, yoğurt ve diğer tüm malzemeler karıştırılır. Daha sonra bu karisima un ilave edilir. Hamurumuz 5 dk dinlendirilir sonra 3 esit parçaya bölünüp rulo haline getirilir. Yatay şekilde kesilir. İki ayrı kase alinir, birine yumurta akı diğerine ise susam koyulur ve küçük yatay kesilen hamurlarımızı önce yumurta akına sonra susama batırılır. 170 derecede ayarlanmis firinda pisirilmeye birakilir. Hafif pembeleşince fırından çıkartilir servis yapilir.Not: Bu kurabiyemiz oldukça dayanıklı ve artırımlı bir tariftir ve 1- 2 ay hava almayan cam kavonozumuzda muhafaza edilebilinir. Benim her zaman murfagimda hazir bulunur, her an ikramlıklarımın arasındadır, deneyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder