. 1 bucuk su bardagi pirinc
. 1 orta boy havuc
. 1 Kücük bas kereviz
. renkli paprikalar
. 1 cay bardagi haslanmis misir
. 1 orta boy sogan
. 1 cay kasigi zerdecal
. 1 yemek kasigi tereyag
. tuz ve zeytin yagi
Hazirlanisi
Önce sebzeler yikanir, küp seklinde dogranir ve kisik ateste cok az kavrulur. Kavurmus oldugumuz sebzeleri esit miktarlarda ikiye ayiriyoruz. Sonrasinda tencerimizi aliyoruz ve ayirdigimiz ilk sebze kismini tenceremizin altina düzgün bir sekilde yerlestiriyoruz. Daha sonra yikanmis olan pirincimizi de ayni sekilde ikiye ayirip, ilk yarisini tenceremizde ki sebzelerin üst kismina koyup , yayiyoruz.Geri kalan sebze ve pilavi da bu sekilde sirasiyla üst üste gelecek sekilde yerlestiriyoruz. En üst kismina da tereyagimizdan koyup suyumuzu ilave ediyoruz ve pilavimizi kisik ateste pisirmeye birakiyoruz. Pistikten sonra bir süre demlenmeye birakilir sonra da servis tabagimiza ters cevirip sik bir sunumla servis icin hazirlanir.
Afiyet olsun
Not : Su ölcüsü veremiyorum cünkü pirince göre degisiyor.
hiç böyle sebzeli pirinç pilavı yapmadım görüntüsü okadar güzelki bende yapacağım yaptıktan sonra sonucu paylaşacağım en kısa zamanda
YanıtlaSil