. Yarim kilo kusbasi eti
. 2 Adet sogan
. 2 Adet biber
. 2 Adet domates
. 1 dis sarimsak
. 1,5 Yemek kasgi tereyagi
. Orta boy kase arpa sehriye
. Yarim Yemek kasigi domates salcasi
. Tuz, kirmizi biber, karabiber
* Ilk önce kusbasi etine cok az su ilave edip, düdüklü tencerede 5-10 dk haslayalim
* Etimiz haslanirken bizde tereyagi ile sehriyemizi kahverengi oluncaya kadar kavuralim
* Sehriyeyi kavurup ayri bir kaba alalim
* Sogani, sarimsagi, ince dogranmis biberi yag ile birlikte ayni anda kavuralim ve icerisine ince dogranmis domatesleri de ilave edelim
* Bu arada etimizi kontrol edelim. Haslanmislar ise tenceremizde sotelenen domatesli harcin üzerine suyu ile birlikte bosaltalim
* Sehriyeleri de ilave edelim ve son olarak da zevkinize göre baharatlarini koyalim
* Sonradan kaynamis su ilave edebiliriz, cünkü pilav gibi kati olmayacagi icin sicak su takviyesi gerekiyor
* Kapagini kapatalim ve kisik ateste sehriyeler sisene kadar pisirelim cok fazla suyunu cektirmeden, yani cok da sulu olmadan pisirelim
* Üzerine varsa reyhan ( feslegen) ya da maydanoz dograyip koyabilirsiniz
Afiyet Olsun
Ellerinize saglik :) cok lezzetli gözüküyor, eminim tadi da öyledir...
YanıtlaSilCok tesekkür ederim Didem hanim'cim evet gercekten cok lezzetli ve oldukcada doyurucu bir yemek Ankara Tava. Yemegi yaptiginizda yorum ve elestirileriniz bekliyorum .Simdiden Afiyet Olsun
YanıtlaSil