Malzemeler
. 1 Paket böreklik yufka
. 3 Yumurta
. 1 Paket süt
. 1 Maden suyu ya da Mineral su
. 1 Paket kabartma tozu
. Bir cimdik tuz
. Yarim demet maydonoz
. 2 Kalip beyaz peynir
. Yarim su bardagi siviyagi
Hazirlanisi
* Tepsiye yagli kagidi koyalim ve yufkanin bir tanesini disariya tasacak sekilde icerisine serelim
* Sivi malzemelerimizin icine yumurta ve kabartma tozunu ekleyip karistiralim
* Bir kepce yardimiyla sivi malzememizden yufkamizin üzerine dökelim ve 2-3 yufkayi ayni sekilde tepsinin ortasina burusuk sekilde yerlestirelim
* Hazirladigimiz peynir, maydonoz karisimini arasina koyalim ve yine sosumuzdan bolca ekleyelim
* Diger yufkalari ayni sekilde yerlestirelim ve kalan sosu üzerine bolca boca edelim
* Firina vermeden önce keserseniz pistikten sonra kesmekte zorlanmamis olursunuz
* Hizli bir sekilde böregimizi tamamlayip önceden isitilmis 180 derece firinda pisirelim
***** Neden hizli diyorum ? bu börekte hem soda ve hemde kabartma tozunu ayni anda kullaniyoruz, etkisini söndürmeden firina vermeliyiz****
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder