Malzemeler
. 500 gr ic bakla
. 1 ortaboy sagan
. 4.5 dis sarimsak
. Yarim demet dereotu
. Tuz, karabiber
. 1 Büyük kase süzme yogurt
. Zeytinyagi
Hazirlanisi
* Baklayi bol suda yikayip süzelim
* Yada konserve bakla kullanacaksak suyunu süzelim
* Pisirme kabimiza sivi yag ve iri dogranmis sogani koyup hafif kavuralim
* Icerisine baklayi ve baharatlarini ilave edelim birlikte tekrar kavuralim
* 1 Cay bardagina yakin sicak suyla birlikte , kisik ateste pisirelim icerisine bir miktar dereotu ekliyelim
* Ayri bir kaba süzme yogurdumuza sarimsak ekliyelim ve iyice karistiralim
* Pismis ve sogumus olan baklamizi genis bir kaba alip üzerine yogurdumuzla boca ediyoruz
* Ince kiyilmis dereotunu üzerine serpiyoruz .Iterseniz yagda kirmizi biber kizdirip baklannin üzerine dökebilirsiniz*
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder