22 Aralık 2014 Pazartesi

Buharda Zeytinyag Soslu Brokoli ve Havuc


Malzemeler
. 1 Boy brokoli
. 5 Tane havuc
. 7 Dis sarimsak
. 1 cay bardagi zeytinyagi
. Tuz ve zerdecal
Hazirlanisi
* Brokoli ve havucu yikayip sirkeli suda bekletelim 10 dk  ve sonra bol suyla yikayalim
* Sebzelerimizi buharda haslayalim ve ayni anda da üzerine tuz atalim
* Sarimsaklari dövelim ve zeytinyagi zerdecalle karistiralim
* Buharda haslanmis olan brokoli ve havucu cukur bir kaba alalim
* Üzerine yapmis oldugumuz yagli karisimi iyice boca edelim
* Servis yapmadan 1-2 saat önceden hazirlarsak sosu icerisine tam cekmis olucaktir
* Oldukca hafif ve cokta lezzetli bir garnitür olarak et,balik,tavuk ,makarna yaninda misafirlerinize ikram edebilirsiniz.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevinc`in Dünyasi`na abone olarak her gün yenilenen iceriklerimizden haberdar olabilirsiniz!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...