Karabugday Unu (grecka) Ev yapimi Lahmacun
Hamur icin malzemeler
.1 Yumurta
.1 su bardagi ilik su
.Kuru maya 1 Tatli kasigi (yada eksi maya)
.1 Cay kasigi tuz
.Karabugday unu alabldigi kadar
. 1.Tatli kasigi Lif oranindan oldukca yüksek (Karniyarik otu).(PSYLLIUM)
Size göstermek amacli koydum bu fotoyu yani Karniyarik otu
Ic Malzemeler
.500 gr kiyma
.1 Kuru sogan
.1 kirmizi ve yesil biber yada kapya biber
.Maydonoz
.Yarim su bsrdsgi ilik su
.Karabiber ,tuz ve kirmizi aci biber
.1Yemek kasigi ev salcasi
Hazirlanisi
Ilk olarak hamur yogurulur ve sadece yarim saat kadar bekletmemiz yeterli olucak.Bu arada ic malzeme hazirlayalim..Sonra herkesinde bildigi gibi hamurlarimizi acip,ic harcini bolca yayalim. D aha sonra firinda yada ,kapakli bir döküm tavada pisirelim.
.Not :ben pisirme yönteminin her ikisinide denedim, ama en güzeli tavada olaniydi.Size tavsiyem tavada yapin derim .Üst harci pismez diye endise etmeyin süper pisiyor, kisik ateste mükemmel oldu.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder