2 Şubat 2020 Pazar


 Karabugday Unu (grecka) Ev yapimi Lahmacun

Hamur icin malzemeler
.1 Yumurta
.1 su bardagi ilik su
.Kuru maya 1 Tatli kasigi (yada eksi maya)
.1 Cay kasigi tuz
.Karabugday unu alabldigi kadar
. 1.Tatli kasigi Lif oranindan oldukca yüksek (Karniyarik otu).(PSYLLIUM)
Size göstermek amacli koydum bu fotoyu yani Karniyarik otu



Ic Malzemeler
.500 gr kiyma
.1 Kuru sogan
.1 kirmizi  ve yesil biber yada kapya biber
.Maydonoz
.Yarim su bsrdsgi ilik su
.Karabiber ,tuz  ve kirmizi aci biber
.1Yemek kasigi ev salcasi

Hazirlanisi
 Ilk olarak hamur yogurulur ve sadece yarim saat kadar bekletmemiz yeterli olucak.Bu arada ic malzeme hazirlayalim..Sonra herkesinde bildigi gibi hamurlarimizi acip,ic harcini bolca yayalim. D aha sonra firinda yada ,kapakli bir döküm tavada pisirelim.
.Not :ben pisirme yönteminin her ikisinide  denedim, ama en güzeli tavada olaniydi.Size tavsiyem tavada yapin derim .Üst harci pismez diye endise etmeyin süper pisiyor, kisik ateste mükemmel oldu.
Afiyet olsun






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevinc`in Dünyasi`na abone olarak her gün yenilenen iceriklerimizden haberdar olabilirsiniz!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...