28 Ağustos 2015 Cuma

Zeytinyagli Karnibahar

Malzemeler
. 1 Top karnibahar
. 2 Orta boy patates
. 1 Orta boy sogan
. Zeytinya
. Tuz ve bir cimdik muskat
Meyanesi icin
. 1 Limon
. 1 Yumurta sarisi
Hazirlanisi
* Karnibahari kücük cicekler seklinde ayirip bol suda yikiyoruz
* Patatesleri sögüs seklinde kalin olucak sekilde keselim
* Soganida ayni patates gibi sögüs sekilde dogruyalim
* Genis cukur pisirme kabina yag ile karnibahri , patatesleri ve soganlari birlikte koyup cok hafif soteleyelim
* Sotelenen sebzelerin icerisine yarim su bardagi sicak su ekleyelim
* Tavuk bulyonu, tuzu. muskati koyup kisik ateste sebzelerin fazla ezilmeden pismesini saglayalim
* Bir kaseye 1 limon suyu ile yumurta sarisini iyice cirpalim ve icerisine yemegin suyundan azar koyup hizlica karistiralim, yumurta sarisini pisirmemeye özen gösterelim
* Ocakta pismekte olan ve indirmeye yakin yemegimizin meyanesini ilave edip yavas yavas karistirlaim
* Yemegimizi 5 Dk kaynatip ocaktan alalim
*** Ister sicak ister soguk ya da meze olarak da misafirlerimize ikram edebiliriz ***
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevinc`in Dünyasi`na abone olarak her gün yenilenen iceriklerimizden haberdar olabilirsiniz!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...