10 Ağustos 2015 Pazartesi

Hindi Gögsü Ve Mantarli Sote

Malzemeler
. 500 gr kültür mantari
. Hindi gögsü
. Kirmizi biber
. 2 Bas kuru sogan
. 2 Dis sarimsak
.1 Yemek kasgi tereyagi
. Bir kac damla soya sosu
Hazirlanisi
* Ilk önce Hindi gögsünü ince ve uzun sekilde kesip, sarimsakla birlikte wog tavaya koyalim , tereyagi ile yüksek ateste soteliyelim
* Hindi etimiz sotelenirken bizde soganlari biberleri ve mantarlari jülyen dograyalim
* Har ateste sotelenen hindilerin icerisine kestigimiz sebzelerimizi ekleyelim ,ama mantarlari sonradan ekliyecez.... unutmayalim :))
* Hepsini birlikte  sotelemeye devam edelim, sebzeleri ve icerisine bir kac damla soya sosu ve tuzu ekliyelim
* Sotelenmis hindi ve sebzelerimizi ayri bir kaba alalim , simdi sira mantarlarimizi sotelemeye geldi
* Wog tavamiza biraz sivi yag koyalim. Har ateste kizmis olan yagin icerisine mantarlari ekleyip soteliyelim
* Mantarlar mutlaka su salicaktir hemen suyunu süzelim ve har ateste  tekrar soteliyelim
* Mantarlari fazla öldürmeden ve rengini karartmadan icerisine sotelenmis olan , hindi etlerimizi koyalim
* Seri sekilde tekrar, har ateste bütün sebzeleri, mantarlari soteleyelim ve en son tuz ve baharta ilave edip atesten alalim
*  Makarna yada, isterseniz bulgur pilaviyla birlikte servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevinc`in Dünyasi`na abone olarak her gün yenilenen iceriklerimizden haberdar olabilirsiniz!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...