16 Nisan 2015 Perşembe

Nisastali Pogaca

Malzemeler
. 1 Su bardagi nisasta
. 1 Yumurta (sarisi üzerine sürülecek)
. 4 Su bardagina yakin elenmis un
. 2 Su bardagi ilik süt
. 1 Su bardagi siviyagi ve zeytinyagi karisimi
. 2 Yemek kasigi seker
. 1,5 Tatli kasigi tuz
. 1,5 Tatli kasigi instant kuru maya
. Ic malzemesi sizin tercihiz olsun (kiymali,patatesli ,peynirli)
Hazirlanisi
* Ilk önce hamur yogurma kabimizda ilik sütü, sekeri ve mayayi karistirip biraz kabarmasini bekleyelim
* Daha sonra sivi karisimlari ekleyelim
* Icerisine eleyerek unu ilave edelim
* Tuzunu eklemeyi unutmayalim
* Hamurumuz gözenekleri kapanana kadar iyi bir sekilde yoguralim
* Mayalanmaya birakalim
* Yumusak  bir hamur elde edelim
* Hamurumuzun 1.5 saat kadar mayalayalim
* Biz bu arada  istegimize göre ic malzemesi hazirliyalim
* Mayalanan hamurumuzdan mandalina büyüklügünde alip ortalarina ic harc koyalim
* Firin tepsisinde üstünü kapatip 15.dk daha kabarmasini bekleyelim
* Makas yardimiyla üstlerine kucük kesikler atalim ve üzerlerine yumurta sarisi sürelim. 190 derece ayarlanan firinimiza pogacalarimizi koyalim
* Ben kiymali ve peynirli yaptim
* Bu pogaca tarifini mutlaka denemenizi istiyorum tazeyken tadina doyamiyacaksiniz
Afiyet Olsun
*** Nisastadan dolayi bembeyaz bir hamur elde etmis oluyorsunuz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevinc`in Dünyasi`na abone olarak her gün yenilenen iceriklerimizden haberdar olabilirsiniz!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...