25 Nisan 2015 Cumartesi

Mayasiz nisastali Pogaca


Malzemeler
. 1 Yumurta sarisi (üstü icin)
. Schmand  ( eksi krema )
. 1 Kabartma tozu ve bir cay kasiginin yarisindan az karbonat
. 1 Su bardagi nisasta
. 1 Yemek kasigi sirke
. 1,5 Cay bardagi siviyagi
. 2 Yemek kasigi margarin (80 gr )
. 1 Tatli kasigi tuz
. 1 Tatli kasigi seker
. 1,5 Su bardagi tepeleme un (220 gr benim bardagim ölcüsü)
Ic Malzemesi
 . 4-5 Adet Patates ( ya da peynir harci )
 . 1 Sogan
 . Baharatlar
Hazirlanisi 
* Ilk önce sivi malzemeleri genis bir kabin icinde karistiralim
* Unu, kabartma tozunu ve karbonati ayri bir kapta karistirip, eleyerek sivilarin icine ilave edelim ve hamurumuzu yogurmaya baslayalim
* Cok cok yumusak bir hamur elde ediyoruz o yüzden sonradan fazla un eklemeyiniz

* Bu arada patatesleri soyalim ve kücük bir tencerenin icinde cok az tuzlu su ile kaynatalim
* Haslanan pataesleri ezelim ve icine sogani ince dograyalim, bahartlari ekleyelim ve ic harc olarak kullanalim

* Hamurdan mandalina büyüklügünde  alalim,  avucumuzun ortasini acalim, icerisine harctan koyup kapatalim. Hazirladigimiz hamurlari tepsiye dizelim
* Yumurta sarisi sürelim ve 190 derece firinda pisirelim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevinc`in Dünyasi`na abone olarak her gün yenilenen iceriklerimizden haberdar olabilirsiniz!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...