Malzemeler
. 1 Yumurta sarisi (üstü icin)
. Schmand ( eksi krema )
. 1 Kabartma tozu ve bir cay kasiginin yarisindan az karbonat
. 1 Su bardagi nisasta
. 1 Yemek kasigi sirke
. 1,5 Cay bardagi siviyagi
. 2 Yemek kasigi margarin (80 gr )
. 1 Tatli kasigi tuz
. 1 Tatli kasigi seker
. 1,5 Su bardagi tepeleme un (220 gr benim bardagim ölcüsü)
Ic Malzemesi
. 4-5 Adet Patates ( ya da peynir harci )
. 1 Sogan
. Baharatlar
Hazirlanisi
* Ilk önce sivi malzemeleri genis bir kabin icinde karistiralim
* Unu, kabartma tozunu ve karbonati ayri bir kapta karistirip, eleyerek sivilarin icine ilave edelim ve hamurumuzu yogurmaya baslayalim
* Cok cok yumusak bir hamur elde ediyoruz o yüzden sonradan fazla un eklemeyiniz
* Bu arada patatesleri soyalim ve kücük bir tencerenin icinde cok az tuzlu su ile kaynatalim
* Haslanan pataesleri ezelim ve icine sogani ince dograyalim, bahartlari ekleyelim ve ic harc olarak kullanalim
* Hamurdan mandalina büyüklügünde alalim, avucumuzun ortasini acalim, icerisine harctan koyup kapatalim. Hazirladigimiz hamurlari tepsiye dizelim
* Yumurta sarisi sürelim ve 190 derece firinda pisirelim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder