19 Ocak 2015 Pazartesi

Susamli Kraker

Malzemeler
. 1 Yumurta
. 125 Gr tereyagi
. 3 Yemek kasigi su
. 1 Yemek kasigi sirke
. Yarim cay bardagi siviyag
. 1 Tatli kasigi tuz
. 1 Tatli kasigi toz seker
kulak memesi yumusakligina denk olacak sekilde un
Üzeri icin 
. 1Yumurta
. 1 tatli kasigi pekmez
 ,3 Yemek susam ve elinizde varsa  keten tohumu

Hazirlanisi
* Ilk önce un haric ,diger malzemeler cukur bir kapta karistirilir
* Elenmis unu azar azar ilave edelim
* Hamurumuz kulak memesi yumusakliginda yoguralim
* Yagli kagit üzerinde hamurumuzu dikdörtgen seklinde 2.3 cm kalinliginda acalim

* Üzerine yumurta,pekmez iyice cirpip , dikdörtgen olan hamurumuza iyice bol sekilde sürelim
* Son olarak susam ve keten tohumunu karistirip hamurumuzun üzerine bolca dökelim
* Bu sekide iken hamurumuzu dolapta 1 saat kadar dinlendirelim
* Kendini ceken  hamurumuzu uzun seritler halinde keselim

*Hamurlari aralikli olacak sekilde dizelim
* Önceden isitilmis 180 derece firinda 25,dk pisirelim
***Cok begeneceginiz bir tarif oldu ve 5 cayinizin yaninda ikram edebilirsiniz***

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevinc`in Dünyasi`na abone olarak her gün yenilenen iceriklerimizden haberdar olabilirsiniz!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...