. 1 Yumurta
. 125 Gr tereyagi
. 3 Yemek kasigi su
. 1 Yemek kasigi sirke
. Yarim cay bardagi siviyag
. 1 Tatli kasigi tuz
. 1 Tatli kasigi toz seker
kulak memesi yumusakligina denk olacak sekilde un
Üzeri icin
. 1Yumurta
. 1 tatli kasigi pekmez
,3 Yemek susam ve elinizde varsa keten tohumu
Hazirlanisi
* Ilk önce un haric ,diger malzemeler cukur bir kapta karistirilir
* Elenmis unu azar azar ilave edelim
* Hamurumuz kulak memesi yumusakliginda yoguralim
* Yagli kagit üzerinde hamurumuzu dikdörtgen seklinde 2.3 cm kalinliginda acalim
* Üzerine yumurta,pekmez iyice cirpip , dikdörtgen olan hamurumuza iyice bol sekilde sürelim
* Son olarak susam ve keten tohumunu karistirip hamurumuzun üzerine bolca dökelim
* Bu sekide iken hamurumuzu dolapta 1 saat kadar dinlendirelim
* Kendini ceken hamurumuzu uzun seritler halinde keselim
*Hamurlari aralikli olacak sekilde dizelim
* Önceden isitilmis 180 derece firinda 25,dk pisirelim
***Cok begeneceginiz bir tarif oldu ve 5 cayinizin yaninda ikram edebilirsiniz***
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder