9 Ocak 2015 Cuma

Un Helvasi

Malzemeler
. 1Su bardagi un
. 1Su bardagi süt
.1Su bardagi seker
.125.Gr tereyag
.Üzeriicin ceviz ve tarcin
. Yarim paket vanilya sekeri

Hazirlanisi
* Cukur bir kapta teryagini eritiyoruz ve icerisine elenmis unu koyup karistirmya devam ediyoruz
* Unu koyduktan sonra unun hafif rengi ve kokusu gelinceye kadar kavuralim,sürekli karistiralim

* Un kavrulmaya yakin  sütümüzü ilik olacak sekilde isitalim
* Kavrulmus olan unumuza sütü yavas yavas dökerek ve hizli bir sekilde karstirark iyice boca edelim
*Üzerine ayni anda sekeri ekleyip yine karistirip altini kapatalim ve ocagin ve helvanin isisyla seker zaten erimis olucak

* Helvamizi  kabimizin bir tarafina  toparlayip ve iki kasik arasinda sekil verelim
* Üzerine  tarcin ve cevizle süsleyip sicak ve soguk servis yapalim
Afiyet Olsun

2 yorum:

  1. çok tatlı görünüyorlar sevgili Sevinç .. ellerine sağlık :) bu tarifi de deneyeceğim.. ben irmikli yapıyordum .. ama bu da güzel !

    YanıtlaSil
  2. Bende ilk defa yaptim ama cok begendim ,tereyagin ve kavrulan unun tadi mükkemel bir tat veriyor .Unu biraz renk alincaya kadar kavurmani tavsiye edrim .

    YanıtlaSil

Sevinc`in Dünyasi`na abone olarak her gün yenilenen iceriklerimizden haberdar olabilirsiniz!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...