. 1Su bardagi un
. 1Su bardagi süt
.1Su bardagi seker
.125.Gr tereyag
.Üzeriicin ceviz ve tarcin
. Yarim paket vanilya sekeri
Hazirlanisi
* Cukur bir kapta teryagini eritiyoruz ve icerisine elenmis unu koyup karistirmya devam ediyoruz
* Unu koyduktan sonra unun hafif rengi ve kokusu gelinceye kadar kavuralim,sürekli karistiralim
* Un kavrulmaya yakin sütümüzü ilik olacak sekilde isitalim
* Kavrulmus olan unumuza sütü yavas yavas dökerek ve hizli bir sekilde karstirark iyice boca edelim
*Üzerine ayni anda sekeri ekleyip yine karistirip altini kapatalim ve ocagin ve helvanin isisyla seker zaten erimis olucak
* Helvamizi kabimizin bir tarafina toparlayip ve iki kasik arasinda sekil verelim
* Üzerine tarcin ve cevizle süsleyip sicak ve soguk servis yapalim
Afiyet Olsun
çok tatlı görünüyorlar sevgili Sevinç .. ellerine sağlık :) bu tarifi de deneyeceğim.. ben irmikli yapıyordum .. ama bu da güzel !
YanıtlaSilBende ilk defa yaptim ama cok begendim ,tereyagin ve kavrulan unun tadi mükkemel bir tat veriyor .Unu biraz renk alincaya kadar kavurmani tavsiye edrim .
YanıtlaSil