Karabuğday ve Nohut unlu öayasız bazlama
1 su bardağı çiğ karabuğday(greçka)
1 gün önceden ıyıce yıkayıp suda bekletmeye bırakıyoruz.
2 .gün karabuğdayın suyunu süzüp içerisine ,1 yk nohut
Kefir,tuz,2 yk zeytinyağı ve çk. ucuyla sirkede köpürtülmüş karbonat. Koyup bızzt mıkserle koyu akıtma kıvamında olucak şekilde çektim.
Tavayı hc .yağını fırca yardımıyla sürün ve akıtma kıvamındaki hamuru döktüm ağır ateşte pişirdim.
bazlamaları sade yağı yağladım sıcakken üzerine streçle kapattım yumuşak kalmasını sağladım.sonuç enfes oldu.
Bugün düşük karbonhidratlı bir kahvaltı menüsü yaptım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder