18 Mart 2022 Cuma

 Keto kolay yufka yapımı ve sigara böreği

3 yumurta

200 gr ılık su her un aynı kıvam almıyor ve bu suyu unun kıvamına göre artırılabilirsiniz.

1 yk erıtilmiş sadeyağı ve tuz.

1 çk.xanthan gum

2.5 yk.hindistan cevizi unu 

Not:karabugday unu  greçka, nohut unu,yeşil mercimek unu ,lipun acı bakka unu ,her unla yaptım ölçüler hemen hemen aynıdır.sadece bazen sadece yumurta akınıda kullandığım olmuştur.sonuç hep başarılı oldu.

akışkan olucak.

Tüm malzemeyi karıştırın iyşce çırpın ve 20 dk bekletin.sonra bir tencere  kaynar su koyup tababı tutmayan iyi bir tavayı yaglamadan fırcayla ınce olucak şekilde tavaya sürün.sonra kaynayan tavayı tencerenin üzerine alın buharda 3 dk kadar pişmesini saglayın ve trk taraflı pişirin .yufkanın piştiğini hamurun spatula ile bir uçtan kaldırın kalkıyorsa, zaten yufka pişmiştir demektir.hepsi bu kadar kolay.

hamurun dokusu.


İster benim gibi siraraböreği ,tepsi böreği,paçanga yufkayı çok olsun derseniz ölçüleri artırın okadar kolay.



peynirli tepsi böreği yaptım

Sonucta ister lowcarb yufka, ıster keto yufka,isterseniz düşük glisemik indeksi unlarla fit sağlıklı yufkalar elde edebilirsiniz. 

baklava


bu foto baklava hamurunda yumurta akını  ve hindistan cevizi unu kullanadım.

Çok amaçlı kullandım  yufkaları ve fotoy la anlatmaya çalıştım 

Yufka yapılışı buharda pişicek çok basit bir yöntemdir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevinc`in Dünyasi`na abone olarak her gün yenilenen iceriklerimizden haberdar olabilirsiniz!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...