KARABUGDAY´LI PISI (Cizlak) Glutensiz
.500 gr Karabugday unu
.Ilik Süt ve Ilik su
.Tuz
.Eksi maya (önceden elde edilmis ev mayasi)
.Zeytinyagi kizartmak icin
Yapilisi:tüm malzemeleri karistirip yogurdum ve üzerini güzelce kapattip 1 gün beklettim.Unutulmadan Arkadaslar karabugday unu ile yogurulan hamurun cok göz göz kabarmasini beklemeyin.cok az bir kabarma gördügümüzde hamurumuz kizartmaya hazirdir demektir.Pisilerimizi yagi cok yakmadan kizartalim .Benim hamurum yagda kizarirken göz göz oldu ,dogrusu hic beklemiyordum. Gayet nefis oldu.
Not:Arkadaslar sunu belirtmeliyimki Gulitensiz Karabugday ve diger un cesitleri ile hamur elde etmek oldukca zordur. Tarif olarak basit görünebilir ,glütensiz ve gidalarla beslenen arkadaslar hamur islerinin zor olduguna dair bana hak vericektir.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder