22 Ocak 2020 Çarşamba






Karabugdayli  (GRECKA) ELMALI TURTA

.1 Yumurta (beyazi üstüne )
.1/2  Cay bardagi zeytinyagi
.1/2 Cay bardagi sirke ( dogal ev yapimi)
.1/2 Cay bardagi su
.1/2 Tahin
.1 Dolu cay kasigi sirkede köpürtülmüs karbonat
. Bir cimdik tuz 
.4 Cay bardagi karabugday 
.2 Yemek kasigi keten tohumu un haline getirilmis ( olmasi  sart degil )

Ic malzemeleri:6 orta boy elma
.tarcin
.Kuru üzüm
.1 cay bardagi dolusu iri cekilmis ceviz

Yapilisi:Ilk once elmalrin yarisini kabuklariyla birlikte küp küp dograyalim.Elmanin diger yarisinida yine kabuklu sekilde rendeleyelim ve bir tencerede elmalarin icerisine üzümüde ilave edelim. Hepsini birlikte har ateste soteleyelim ve cok öldürmeden sogumaya birakalim.
sonra icerisine ceviz ve tarcini ekleyelim.

Hamuru acmak icin tezgahimiza  bir yagli  serelim ve bir beze hamurdan, kücük bir beze ayiralim üzeri icin.Büyük bezeyi kagit üzerine alalim ve üzerine strec folyoyu üzerine kapatalim ve merdane yardimiyla kalibbimizin ölcüsü kadar ince acalim.
Actigimiz hamurumuzu yagli kagit ile birlikte,kalibimiza yerlestirelim.Üzerine catalla delikler acip firina sürelim ve biraz hamuru pisirelim 15 dk. kadar.
Sonra firindan cikartiigimiz  turta hamurun üzerine ,sogumus elma karisimi bolca yayalim.
Gelelim ayirmis oldugumuz kücük bezeyi , diger hamuru acma yönteminde yaptigimiz gibi, ince acalim.1 parmak genisliginde seritler halinde kesip ,elmalarin üzerine sekil verelim .Üzerine yumurta akini sürüp 160 deredec firinda pisirelim.
Turtamiz soguduktan sonra üzerine kineo unu serpelim ( Pudra sekeri görüntüsünü vermek icin yapiyoruz.Biz seker kullanmadigimiz icin .altarnatifler  yaratmaya calisiyorum,)
sonuc  nemi dersiniz ? Nefis mis gibi oldu 
Afiyet Olsun 








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevinc`in Dünyasi`na abone olarak her gün yenilenen iceriklerimizden haberdar olabilirsiniz!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...