21 Ocak 2020 Salı


BADEM UNLU KEK

.1 cay bardagi süt
.2 Yumurta
.2 Orta boy Havuc
.6 Büyük Hurma
.1 yemek kasigi kakao
.1 Cay kasigi karbonat (Sirkede iyice köpürtülmüs)
.1 Olgun muz
.1cay bardagi iri cekilmis ceviz
.Yarim cay bardagindan az zeytinyagi
.150 gr bagdem unu
Yapilisi:Ilk önce sivi malzemeler karistirilir.Hurma ilik suda bekletilip ve   muz ile birlikte rondodan gecirilir. Havucu renedeleyip susunu cektirip kurulayip tüm malzemeler karistirilir ve 160 derece firinda 30 dk pisirilir.
Not:badem unu  iri taneli ise ve cok sivi olursa,özüne göre karabugday unu ilave edebilirsiniz.
normalde bana 150 gr badem unu yeterli geldi. Aciklama geregi duymamin sebebi daha önce denedigimde badem unu yetersiz gelmisti,bende karabugday unu ilave etmistim.Kücük bir kek kalibi kullandim.
Afiyet Olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevinc`in Dünyasi`na abone olarak her gün yenilenen iceriklerimizden haberdar olabilirsiniz!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...