22 Temmuz 2015 Çarşamba

Patlican Kebabi

Malzemeler

.750 Gr kiyma (yarisi dana kiymasi, yarisi kuzu kiymasi)
. 1 kilo patlican
. 4 büyük domates
. 5-6 tane kalem aci ve tatli biber
. 5 adet orta boy kuru sogan
. 3-4 dis sarimsak
. Tuz, karabiber
. Yarim yemek kasigi biber salcasi
NOT: Toplam 1 yemek kasigi olucak sekilde elinizde hangi yagdan varsa yarim ondan yarim digerinden koyabilirsiniz mesela ;
. Yarim yemek kasigi kuyrukyagi
. Yarim yemek kasigi ic yagi da kullanabilirsiniz
. Yarim yemek kasigi tereyagi da kullanabilirsiniz
. 1 Su bardagina yakin sicak su
Hazirlanisi
* Ilk önce köfteyi yogurmakla baslayalim bunun icin ;
* Kiymalari birlestirip (dana ve kuzu) icerisine tuz ve karabiber ilave edip iyice yoguralim ve bir tarafta dinlenmeye birakalim
* Patlcanlari alacali sekilde soyup, 2 parmak kalinliginda yuvarlak keselim ve tuzlu suda bekletelim
* Domates ve soganlari sadece 4 esit parcalara bölelim, biberleri de büyük parcalar halinde keselim
* Patlicanlari sudan cikartip iyice kurulayalim
* Size uygun bir tepsiye sirasiyla bir patlican ve bir köfte yapip tepsiye dizelim

* Eger tepsinin kenarindan itibaren dizmis olursaniz orta kisminda genis alan kalicaktir
* Tepsinizin orta kismina sogan ,biber ve domatesleri yerlestirelim varsa ic yagi ya da kuyruk yagini üzerine koyalim.

*1 Su bardagina yakin suyu salcayla karistirip patlicanlarin üzerinden gezdirerek dökelim

* 250 derecede önce üzerine folyo cekerek pisirelim, son 15 dk da folyoyu cikartip pismesini saglayalim
* Patlican kebabimizi ister bulgur pilavi isterseniz de spagetti yaninda servis yapabilirsiniz
*** Tabi ki yaninda olmazsa olmazi lavasla birlikte dürüm yaparak  ve suyuna bandirarak yenmelidir***

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevinc`in Dünyasi`na abone olarak her gün yenilenen iceriklerimizden haberdar olabilirsiniz!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...