23 Temmuz 2015 Perşembe

Paprika ve Soganli Ev Yapimi Ekmek

Malzemeler
. 1 Kilo  cavdar unu
. 1 Paket kuru maya
. 1 Su bardagi süt
. Alabildigi kadar ilik su
. Tuz ve  1 cay kasigi toz seker
Ic Malzemeler
. 3 orta boy kuru sogan
. 1 büyük paprika
. Tuz ,kirmizi aci toz biber
Hazirlanisi
* Derin bir kaba unumuzu koyup ortasini  havuz seklinde aciyoruz
* Mayayi,sekeri unun orta kismina koyup,cok az  ilik suyla ka
ristirip biraz kabarmasini bekliyoruz.
* Mayayinin kabarmasinin ardindan hemen ilik sütü,  tuzumuzu ekliyoruz
* Parmak ucuyla unu hafif dokunuslarla karistirmaya basliyoruz
* Bu arada ilik suyumuzu azar azar ilave edelim
* Yumusak bir hamur elde edelim  ve hamurumuzu güzel bir sekilde iyice yoguralim
* Hamurun üzerini kapatip kalin bir örtüyle sarip mayalamaya birakiyoruz
* Mayalanmayi beklerken biz ic malzemeyi hazirlamaya baslayalim
*** Sogani ve paprikayi halka seklinde dograyalim
*Önce paprikayi cok az tereyagi ile soteleyelim ve  ayri bir kaba alalim
* Sogani ayni sekilde tereyagi ile karemelize edinceye kadar kavuralim ,icerisine tuz ve aci toz biberi  ekleyelim
* Sogan ve paprikayi sogumaya birakalim
* Mayalanan hamurumuzu iki büyük esit parcaya ayiriyoruz büyük bir beze yapiyoruz
* Bezemiz birini alip elimizle yada merdaneyle hafif yassiliyalim
* Icerisine paprika ve sogan karisimindan , hamurumzun icerisine koyalim
* Hamuru tekrar beze yapip tepsiye yerlestirelim ,elimizi islatip hafif yassilastiralim
* Diger hamurumuzuda ayni sekilde yapalim ve tepside tekrar mayalamaya birakalim
 * Sonra 180 derece firinda 50 dk kadar agir agir pisirelim
* Pisen ekmegimizi firindan cikartalim ve üzerine cok az soguk su serpistirelim
* Bezle üzerini kapatalim ve soguyunca afiyetle yiyelim
*** Tadi inanilmaz lezzetli oluyor karemelize edilmis soganin tadini hic unutamiyacaksiniz.:)) ***
Afiyet Olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevinc`in Dünyasi`na abone olarak her gün yenilenen iceriklerimizden haberdar olabilirsiniz!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...