24 Mart 2015 Salı

Salcali Kereviz Yemegi

Malzemeler
. 1 Orta boy kereviz
. 1 Orta boy havuc
. 1 Orta boy sogan
. 2 Dis sarimsak
. 1 Cay kasigi kimyon
. 1 Cay kasigi yarisi kadar karabiber
. Zerdecal ve tuz
. Zeytinyagi
. Yarim yemek kasigi biber salcasi ve domates salcasi
Hazirlanisi
*Havuclari yuvarlak sekilde dograyip yikayalim ve cok az yag koydugumuz tenceremizde hafif soteliyelim
*Kerevizlerin kabuklarini soyup limonlu suda bekletelim
*Havuclarin icerisine küp seklinde dogranmis soganlari koyup; tekrar birlikte soteliyelim
*Biber salcasi ve domates salcasini ilave edelim sotelenen karisima
*Salcalari da iyice kavuralim ve kerevizleri de bu karisima koyup biraz daha soteleyelim
*Üzerine cok az miktarda sicak su ve baharatlarini ekleyip kisik ateste pisirelim
*Kerevizler cabuk piseceginden dolayi kisik ateste pisirmemiz dogru olacaktir
*Pismeye yakin olan yemegimizin icerisine varsa kerevizin yesil yapraklarini dograyip koyalim ve birlikte az daha pisirelim
20 dk icinde pisen kerevizlerimizi ister sicak ister soguk servis yapalim
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevinc`in Dünyasi`na abone olarak her gün yenilenen iceriklerimizden haberdar olabilirsiniz!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...