. Istege göre büyüklükte , göbek lahana
. 3 tane havuc
. 3 tane sivri biber
. 10 Adet kuru nohut
. 1 Bas sarimsak
. 2 tatli kasigi kirmizi pul biber
. 2 tatli kasigi kaya tuzu
. 1 tatli kasigi limon tuzu
. 1 Cay bardagi üzüm sirkesi
Hazirlanisi
* Lahananin orta göbek kismi yada sert damarli lahanalari ayiralim ve bol suyla yikiyalim
* Havucu , sarimsaklari ve biberleride yikiyalim küp seklinde dogruyalim
* Lahanalari küp küp dograyalim ve genis bir tepsiye koyalim
* Icerisine sirkeyi ,kirmizi biberi koyalim ve lahanayi hafif hafif ovalim
* Lahanalar yumusayincaya kadar ovalim ve altina suyunu birakacaktir
* Orta boy kavonoz secelim ve lahanayi kavonozumuza dolduralim altindaki suyununuda ilave edelim
* Temiz aritilmis bir miktar suyun icerisine , kaya tuzu ve limon tuzunu eritelim
* Bu tuzlu suyumuzuda tursu lahanalarimizin üzerini gececek sekilde kovonuzumuza ekliyoruz
* Üst kismina maydonoz sapini koyalim ve 10 adet kuru nohut ekleyip kapagini sikica kapatalim
* Isik almayan , hafif serin bir yere koyalim
* Takriben 10 güne kadar tursumuz , Afiyetle yemeye hazir olucaktir
*** cok cok lezzetli oluyor ve oldukcada pratik oluyor ,Ben her lahana aldigimda mutlaka tursusunu yapiyorum kavonuz 'umu kücük tutuyorum. Hem taze hemde her lahananin göbek kismini degerlendirmis oluyorum****
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder