30 Aralık 2015 Çarşamba

Kalbura Basti

 Malzemeler
.1 Cay bardagi sivi yag
.1 Cay bardagi su
.1 Paket kabartma tozu
.1 Paket vanilya sekeri
.yumusak hamur elde edecek kadar un
. 1 su bardagina yakin ceviz dövülmemis
***** Serbet icin Malzemeler
.1-5 su bardagi su
.1-5 su bardagi seker
. Bir kac damla limon

Hazirlanisi
* Sivi malzemeleri ve genis yogurma kabina bosaltalim
* Icerisine unu ve kabartma tozunu,vanilya sekerini beraberinde eleyip , azar  azar sivi malzemelerimizin icerisine karistiralim
* Kulak memesi yumusakligina gelinceye kadar unu ilave edelim
* Unu fazla koymamaya özen gösterelim yoksa cok sertlesir hamurumuza sekil vermekte zorlaniriz
* Fazla bekletmeden hamurumuza kalbur üzerinde sekil verip , icerisine ceviz  koyup  ve tekrar kalbur üzerinde yuvarlayarak kapatalim
* Yagli kagit yerlestirilmis tepsimize dizelim  ve üzerine hic bir sey sürmeden firina verelim

* 180 Derecede hafif pembelisince firindan cikaralim
* Hazirlamis oldugumuz ilik serbetimizi  sicak kalbura basti nin üzerine bosaltalim . Hamurumuz sicak olabilir sorun olmaz
* Sogumaya ve icini cekinceye kadar bekletip sonra servis yababiliriz


**** Cok ama cok begeneceksiniz bu tarifimi , israrla tavsiye ediyorum 2 haftada kalsa kiyir kiyir  olmasina cok sasiracaksiniz :)) VE  hic masrafsiz ve  her evde bulunacak malzemelerle bukadar lezzetli tatli elde edeceksiniz mutlaka deneyin derim.****

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevinc`in Dünyasi`na abone olarak her gün yenilenen iceriklerimizden haberdar olabilirsiniz!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...