24 Şubat 2015 Salı

Cevizli Ekmek Kadayifi

Malzemeler
. Hazir kuru ekmek kadayifi ( yarim kullandim 18 kisilik)
. 1 litreye yakin su
. 700 Gr seker 
. 1 Kase iri cekilmis ceviz
. 2-3 tane limon tuzu

Hazirlanisi
* Kuru ekmek kadayifini istege ve kisi sayisina göre tam bir bütün yapabilir, ya da benim gibi yarim yapabilirsiniz
* Ilk önce ekmek bicagi yardimi ile tam ortadan, kirmamaya dikkat ederek kesiyoruz.
* Kullanacagimiz kadayifimizi temiz bir bez üzerine alip ilik su serpisterek islatiyoruz 
* Yani suyun icerisinde bekletmiyoruz 
* Islatmis oldugumuz kadayifimizi beze sarip 15 dk dinlendiriyoruz. Hafif yumusamasi ve orta kismindan ayrilmasini sagliyoruz
* Ortadan ayrilmaya hazir olan kadayifimizi bezle hafif islakligini aliyoruz
* Dikkatli bir sekilde ortasini aciyoruz
* Yuvarlak ya da genis firin kabina  alt taban olacak kadayifimizi koyuyoruz
* Icerisine bol bir sekilde cevizi döküyoruz
* Son olarak üst kati icin kadayifimizi üzerine düzgun sekilde kapatiyoruz
**** Baska cukur bir kapta sekeri, limon tuzunu ve ilik suyu iyice eriyinceye  kadar karistirip  tepsimizin icerisine bosaltiyoruz.****
* Orta derece isida tepsimizi ocagimizin üzerine aliyoruz. Alti isinmaya basladiginda bir kepce yardimiyla kadayifimizin üzerine gezdirerek ve ayni zamanda da tepsimizi döndüre döndüre pisirmeye basliyoruz.
* Tepsiyi döndürürken sürekli üzerine serbeti  dökecegiz
* Biraz zahmetli ve dikkat ile pisirilmesi gerekiyor.
*Serbeti ara ara catal batirip hamurun her tarafina  sertlik derecesine göre üzerine döküp, isiyi o yöne dogru cevirmemiz lazim
* Eger serbetimiz koyu ya da yetersiz gibi görünüyorsa, ayri bir kapta sicak suya seker ekleyip kaynayan  tepsimizin icerisine bosaltalim. tekrar cevirerek pisirmeye devam edelim.
* Serbetimiz hafif azalmaya baslamis ve hamurumuzun her tarafi esit pismis ise cok az daha isida bekletip ocak üstünden hemen alalim
* Az gibi görünen hamurumuzdan, sonunda oldukca sismis ve cok bereketli bir tatli elde etmis olacagiz
* Tatlimizi sogumaya birakiyoruz

Tadina doyamiyacaginz bir tatli olacaktir varsa tabi ki yaninda bol kaymak ile servis yapabilirsiniz

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevinc`in Dünyasi`na abone olarak her gün yenilenen iceriklerimizden haberdar olabilirsiniz!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...