18 Haziran 2021 Cuma

Evet saglikli  beslenmeye devam ediyoruz ve sizlere yeni bir tarif paylasmak istiyorum.


Nohutlu Kek

Malzemeler

*  2 Su bardagi haslanmis nohut
*  1 Yumurta
*  1/2 Cay bardagi zeytinyagi
*  1/2 Cay bardagi yogurt (kati susuz )
*  1 Su bardagi lor peynir (isteginize uygun bir peynir olabilir)
*  Istege bagli maydonoz yada dere otu
*  1 Cay kasigi karbonat yada kabartma tozu
*  Bir cimdik tuz (peynirin tuz oranina göre )
*  Istege göre karabiber ve pul biber
* Bir yemek kasigi sirke
 
Hazirlanisi

Ilk önce haslanmis ve suyu süzülmüs  nohudu , kabukalriyla birlikte robot yada blendirdan gecirilir.
Yumurta iyice cirpilir ve diger malzemeler birlikte nohutla karistirilir.
Sonra yaglanmis bir kek kalibina bosaltilir. (ben kelepceli bir kalip kullandim.)
Üzerne yine isteginiz üzere susam yada cörekotu ,keten tohumu,hashas serpebilirsiniz.
160 derece firini ayarlayip ayni anda ,firina veriyoruz.
(Not : üzerinin ve altini iyi kizarmasini bekliyelim ve sonra firinin isisini düsürerek icini ceke pisirelim)

Gercekten cok cok begeneceginiz ve nohut oldugunu bilmeyen kimse ne oldudgunu anliyamayacak bir tatda olucaktir.Kekimizin unsuz ve glutensiz olmasi nedeniyle,biz seve seve ve korkususzca kahvalti ve cay keyfi yapabildik.
Afiyet Olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevinc`in Dünyasi`na abone olarak her gün yenilenen iceriklerimizden haberdar olabilirsiniz!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...